Miljøhensyn - virkelighed og myter

Living flames tilbyder

Living Flames tilbyder pejseløsninger med et stort fokus på kvalitet, design og service inden for gas, træ, el og bioethanol. Alle vores produkter er nøje udvalgt da vi ønsker at gøre det nemt og sikkert at vælge en løsning der kan tilpasses dig og dine behov.

Miljøhensyn

Grøn energi er i dag et fælles globalt anliggende, hvor udbygning med vedvarende energi, voksende CO2-reduktionsmål og mål for energieffektivisering er en realitet.

Nu står vi overfor at skulle sænke de nuværende energi-og CO2-emissioner drastisk og med de nuværende energipriser, samt et generelt ønske om at anvende mere grøn energi, er de vedvarende energiløsninger også med til at vinde indpas.

Elektriske pejse er fremtiden. Både eksperter og forbrugerne er enige om dette. Årsagen er, at flere og flere huse er opvarmet og isoleret på en så energieffektiv måde i dag, at ekstra varme fra træfyrede pejse eller gaspejse ikke længere er nødvendigt og meningsfuldt, endda oftest uønsket. Vi vil dog stadig gerne have rigtig pejsestemning i vores hjem.

Gaspejse og elektriske pejse har hver deres miljømæssige fordele. Miljøomkostningerne og fordelene ved begge er afhængige af den tilsigtede anvendelse, og hvor strømmen kommer fra.

Grøn energi - grøn strøm

I stedet for at bruge ordet energi, kan man skifte det ud med strøm. Da den typiske form for energi i Danmark er i form af strøm. Grøn energi, eller strøm, findes i mange afskygninger. Taler vi om den strøm, som bruges til at opvarme et almindeligt dansk hjem, er det hovedsageligt ved hjælp af et kulkraftværk. Da et kulkræftværk brænder kul af, for at generere strømmen, udleder det en masse CO2. Dette kaldes for sort energi.

Gaspejse

Både gaspejse og elektriske pejse genererer ingen røg. Gaspejse skal stadig ventileres vha. et aftræk da de producerer kuldioxid fra forbrændingen af gas. Men brændende gas producerer varme mere effektivt end elektriske varmekilder, så mindre energi er nødvendig for at producere den samme mængde varme.

Hvis målet ikke er varme, eller hvis varmen er et decideret problem, begynder gaspejse at få det sværere, da forbrænding af gas er nødvendig for at få flammeeffekten.

Elektriske pejse

I modsætning hertil virker elektriske pejse uden varmen fra flammerne.

Elektriske pejse er designet til at ligne ægte pejseild. Men hvis den elektriske pejs også har til formål at varme, bliver det en energi-tung løsning. Men evnen til at skabe pejseild uden varme, løser en elektrisk pejs perfekt.

Selv om elektriske pejse ikke producerer forbrændingsemissioner, afhænger miljøvenligheden af, hvor strømmen til pejsen kommer fra.

Vindmøller

Danmark er faktisk et af de lande, som er på forkant med grøn energi, da vi i mange år, har gjort brug af vindmøllerne som energikilde. Når blæsten får vindmøllens vinger til at dreje, genererer vindmøllen strøm. Der bliver altså ikke udledt noget CO2 i denne proces, og derfor kan strømmen kaldes for grøn strøm. I Danmark har vi nogle af verdens største vindmølleparker, både til vands og til lands, og det verdenskendte vindmøllefirma Vestas kommer også fra Danmark.

Solceller

Hvis man som almindelig dansker gerne vil spare miljøet for CO2, men synes det er lidt voldsomt at sætte en vindmølle op i baghaven, er der en anden form for grøn energi, som kan være mere relevant; nemlig solceller. Solceller tager solens stråler, og omvender dem til energi. De fungerer både i solskin og i skyet vejr, da solens stråler altid kommer igennem skyerne, også selvom man ikke kan se dem. Det er altså ikke kun de dage solen skinner, at man har strøm. Derudover lagrer cellerne energien, og den energi man ikke selv bruger i hjemmet, kan man derfor sælge. Solceller kan sættes på taget af ens hus, eller i haven. Nogle lande, fx Italien, gør meget brug af solcelleparker, hvor man, på et større areal, har anlagt flere hundrede solceller, som genererer strøm til et helt område. Ligesom vindmølleparkerne i Danmark.

Gaspejse og elektriske pejse har hver især deres miljømæssige fordele og ulemper.

Hvis du leder efter pejsestemning og supplerende varme, giver gaspejsen den reneste, og mest energieffektive løsning end både en traditionel pejs og en elektrisk pejs.

Hvis du kun vil have selve pejsestemningen, er det den elektriske pejs der er den rigtige løsning.

Vi levere markedets førende løsninger, uanset om du vælger den ene eller den anden løsning. Se mere her

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tortor at risus viverra adipiscing at in tellus. Sed ullamcorper morbi tincidunt ornare.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tortor at risus viverra adipiscing at in tellus. Sed ullamcorper morbi tincidunt ornare.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tortor at risus viverra adipiscing at in tellus. Sed ullamcorper morbi tincidunt ornare.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Tortor at risus viverra adipiscing at in tellus. Sed ullamcorper morbi tincidunt ornare.

Kundehistorie: Skodsborg Spahotel
B0001389 Min
E MatriX Beeld Home
SET 01 2 Of 3
SET 04 3 Of 3
SET 05 2 Of 3
Gp70 75s V2 Hires

LIVING FLAMES

Mandelalléen 1
DK-5610 Assens

Tel. +45 6371 5100
Fax. +45 6371 5109
Info@livingflames.dk

Åbningstider:

  • Mandag - fredag

    Efter aftale

Din Kurv
×
Løsninger
Find forhandler
Kontakt os
Menu