Gaspejs

En gaspejs som de fleste kender den i dag er opfundet af Faber hvor den første model kom på markedet i 19xx. I årene efter kom der flere og flere brands på markedet deriblandt KALFIRE. Faber og KALFIRE har i mange år været en del af vores sortiment.

Gaspejse har i de sidste ti år vundet mere og mere frem, og vælges oftere og oftere på bekostning af den traditionelle brændeovn eller pejseindsats. Primært ud fra de visuelle design muligheder men også pga den bekvemmelighed gaspejsen giver brugeren. Her skal du ikke kløve brænde, rengøre glas og brændkammer, men derimod blot nyde ilden når det passer dig. Altsammen ved hjælp af et tryk på din fjernbetjening, smartphone eller tablet. På baggrund af dette bruges gaspejsen bruges oftere end en normal brændeovn da der heller ikke er en optændings- og udbrændingsfase.

Mange muligheder med en gaspejs

Med en gaspejs er der mange muligheder for at få en pejs i hjemmet og i lige netop det design du ønsker. Gaspejse findes som kvadratiske, rektangulære, runde og til installation såvel inde som ude.

Hvordan fungerer en gaspejs

En gaspejs fungerer ved brug af enten naturgas eller flaskegas, enkelte modeller fås også til bygas som dog kun findes i København og Aalborg. Gaspejsen bruger ikke en skorsten men derimod et aftræk, et balanceret aftræk. Et balanceret aftræk er et aftræk hvor der både trækkes frisk forbrændingsluft ind og trykkes brugt røggas ud. Alt sammen i et lukket kredsløb ud til det fri. Det giver flere fordele bl.a. gaspejsens funktion og præstation, der ikke påvirkes af indeklimaet i boligen. Eksempel; nutidens kraftige emhætter og emfang skaber store undertryk i boliger hvorfor mange pejse og brændeovne ikke er den optimale løsning. Det påvirker ikke gaspejsen da den er i sit eget lukkede kredsløb. Det giver derimod en meget velfungerende pejseløsning til nutidens bolig. Aftrækket kan føres lodret og vandret, ende ud igennem tag eller facade, hvilket er meget fleksibelt. Mulighederne bestemmes ligeledes af det nationale Gasreglementet.

Installation af en gaspejs

Installationen af en gaspejs må udelukkende foretages af en autoriseret vvs-installatør med gascertifikat. Det gælder både gaspejsen og aftrækket samt gasforsyningen. Vvs-installatøren foretager til sidst et funktionstjek hvor der tjekkes at gaspejsen lever op til de gældende love og regler vores nationale Gasreglementet foreskriver. Det gør han i tæt samarbejde med os og med gasleverandøren.

Gaspejsen har en høj virkningsgrad dvs. god udnyttelse af gassen, hvilket også giver et fint varmemæssigt tilskud til boligen.

Se vores udvalg af gaspejse her.